Ons team

Op de Bavoschool begeven leerlingen zich op een ontdekkingstocht om zelf verantwoorde keuzes te gaan maken en zich als totaal mens te ontwikkelen. Onze leerkrachten begeleiden, inspireren en stimuleren hen daarbij met veel passie en betrokkenheid. Hoe die tocht gaat lopen? Daar zijn we zelf ook heel nieuwsgierig naar!

Ons team bestaat uit leerkrachten, onderwijsassistenten, specialisten op gebied van gedrag, rekenen, lezen, beweging, cultuur en hoogbegaafdheid , een administratieve kracht, een concierge en een schoolleider. Daarnaast bieden we plaats aan studenten die een opleiding volgen tot leerkracht, onderwijsassistent of servicemedewerker.

Quotes leerkrachten

Nienke Dijksma, leerkracht groep 3
“Nadat de kinderen in groep 2 kennis hebben gemaakt met een aantal letters, start in groep 3 het aanvankelijk lezen. Werken in schriften en ‘lezen’ in boeken, alles is nieuw voor de kinderen en dat maakt ze super gemotiveerd. Natuurlijk zorg je voor een geleidelijke overgang van het spelen naar het werken. Daarom ben ik fan van bewegend leren. Lekker rennen op het schoolplein in combinatie met een reken- of leesactiviteit. In de klas doen we daarnaast regelmatig ‘flits dansjes’ via het digibord om daarna weer geconcentreerd aan het werk te kunnen.”

Lars Dekker, leerkracht groep 4
“Ik sta fulltime voor de klas, maar krijg veel steun van de onderwijsassistent. We hebben de taken in de groep zo verdeeld dat ik na de algemene instructie ook de intensieve en verrijkte instructie voor mijn rekening neem voor de kinderen die dat nodig hebben. De onderwijsassistent loopt dan door de klas om vragen te beantwoorden en bij te sturen bij het zelfstandig werken van de rest. Zo houd ik zicht op de ontwikkeling van al mijn leerlingen. Samen zijn we een goed team.”

Janne Smal, leerkracht groep 5
“Tijdens de keuze ateliers worden verschillende activiteiten aangeboden die tijdens een gangbare schooldag minder snel aan bod komen. De kinderen kunnen zelf een keuze maken uit een breed aanbod en leren hierdoor iets waar ze echt enthousiast over zijn. Zo geef ik Spaanse les.

Joyce Kemps, leerkracht groep 7
“Verschillen mogen er zijn. Het is een mooie taak om iedereen in zijn kracht te zetten: Wat zijn de talenten en wat heeft hij of zij nog nodig? Dat is ook het fijne van deze school: het individuele kind en zijn welbevinden staan echt centraal.”

Marije Beitschat, leerkracht groep 8
“Sinds drie jaar werken wij volgens de Noordwijkse Methode. Dat is een manier om thematisch met wereldoriëntatie aan de slag te gaan. Binnen elk thema geven de leerkrachten hun eigen vakatelier, aansluitend bij hun eigen kennis en interesses.

Saskia Kuin, schoolleider
“The Leader in Me en thematisch werken, een fantastische match die elkaar op alle vlakken versterken, zowel didactisch als pedagogisch. Het biedt houvast voor onze schoolontwikkeling op gebied van de basisvakken alswel de brede ontwikkeling. Daarnaast geeft het fijne handvaten voor het samen leren, samen leven en samen spelen.”

 

Kom jij ons team versterken?

Stuur dan een kort bericht via onderstaand formulier en we nemen spoedig contact met je op!